Header image (2)

Financiële zorg en planning


Nederland telt 4,7 miljoen huishoudens die financieel ongezond of kwetsbaar zijn. Voor 2,7 miljoen van deze huishoudens is rondkomen een dagelijkse opgave. 600.000 huishoudens kampen met ernstige financiële problemen, waarvan er jaarlijks slechts 250.000 hulp zoeken. Het hulpaanbod is vaak ontoereikend en afstandelijk. Bovendien is betaalde hulp voor velen te duur.

Gebrek aan duidelijkheid en controle

Maar liefst 55-75% van alle huishoudens heeft geen inzicht in hun financiële situatie en planning. Dit gebrek aan duidelijkheid en controle heeft diepgaande gevolgen voor het welzijn. Financiële problemen veroorzaken stress, schuldgevoelens, schaamte en een voortdurende bezorgdheid over de toekomst. Ze leiden tot sociale uitsluiting en ondermijnen de bestaanszekerheid.

Onze ambitie

We willen alle Nederlanders in staat stellen om binnen hun financiële mogelijkheden te genieten van een goed leven. Nu en in de toekomst. Niemand hoeft financiële uitdagingen alleen aan te gaan: samen werken we aan een gezondere financiële toekomst voor iedereen.

 

Image 1 (2)